Vijesti

Zašto odabrati drvo kao građevinski materijal?

Popularnost drva kao građevinskog materijala uzima sve više maha. Stručnjaci za izgradnju diljem svijeta sve češće odlučuju iskoristiti snagu, trajnost, isplativost i obnovljivost drva.

Inovativni proizvodi od drva poput lameliranog drva zajedno s novim građevinskim propisima daju mogućnost arhitektima, dizajnerima i inženjerima da izgrade drvene zgrada koje zadovoljavaju stambene, funkcionalne i estetske potrebe vlasnika i stanara.

Učinkovitost drvenih građevinskih materijala u pogledu troškova i gradnje učinila je drvo odabranim materijalom za široku paletu zgrada, uključujući stambenu, komercijalnu, institucionalnu i industrijsku gradnju. Drvo nudi građevinsku prednost u pogledu materijala, konstrukcije i zaštite okoliša.

Drvo je jednostavno za upotrebu, brzo se postavlja, a radnici mogu brzo i lako naučiti tehnike gradnje drvenom građom. Drvo je jedan od rijetkih prirodno obnovljivih građevinskih materijala. Uz to, drvo se tijekom svog životnog vijeka ponaša bolje od drugih građevinskih materijala u ekološkom smislu –  onečišćenja zraka i vode i ugljičnog otiska.

Možete nas pratiti i na Facebooku i Instagramu, a možete nas pronaći i na portalu webgradnja.hr!

Odgovori