Vijesti

Kako započeti „uradi sam“ projekt?

 „Uradi sam“ projekt pojam je koji vjerojatno sve češće susrećete i znate točno na što se odnosi. U osnovi „uradi sam“ znači da umjesto da angažirate stručnjaka za obavljanje nekih radova ili umjesto da kupujete neku robu u trgovini Vi taj posao/izradu odradite sami bez izravne pomoći stručnjaka. „Uradi sam“  je zapravo Vaša potraga za praktičnim znanjem i razvoj vještina koje su vam potrebne da biste sami napravili nešto što bi inače platili nekome drugome da to učini umjesto vas.

Kada su u pitanju „uradi sam“ projekti početak samog projekta pola je bitke. Ponekad treba smoči podosta energije i volje da bismo uopće započeli. Uostalom, čudni su putevi kreativnosti…😀 Novi projekti mogu biti zastrašujući, pogotovo ako se radi o nečemu što do sada niste radili. Ali kada startate već ste na pola puta. Trik je u tome da znate kako i odakle započeti. Sastavili smo za Vas popis ideja o tome kako započeti Vaš projekt, kako zadržati fokus, prebroditi probleme i s ponosom dočekati konačni rezultat rada Vaših ruku!

Ako tek ulazite u „uradi sam“ vode počnite s malim stvarima. Odaberite projekt koji je cjenovno jeftin i s kojim ćete si izgraditi samopouzdanje. Takvi projekti su idealni da iskušate svoju kreativnost i da se ne bojite uzeti rizik. Ako negdje pogriješite zbog cijene projekta niste napravili veliku štetu.

Radite u prostoriji u kojoj ste sigurni da imate dovoljno mjesta za izvedbu svoje zamisli. Nabavite materijal i alat koji je ispravan za Vaš projekt. Upoznajte se s alatima i strojevima koje ćete koristiti – sigurnost je na prvome mjestu!

Dobro je i početi s onime u čemu ćete uživati i što najviše odgovara vašim vještinama. Ne očekujte da ćete čudesno sve znati iz prve!

Ne odustajte i nemojte se dati obeshrabriti. Pokušaji/pogreške i online savjeti Vaš su prijatelj! Pridružite se i raznim „uradi sam“ zajednicama na forumima i web stranicama.

Fokusirajte se na projekt dok ga ne završite ali ne žurite!

Nakon svakog „uradi sam“ projekta zadnja stvar koju trebate učiniti je čišćenje, održavanje i pospremanje. Redovno čišćenje i održavanje alata pridonosi njegovoj dugovječnosti.

I najvažnije od svega – naučite nešto novo, zabavite se i uživajte u Vašem „uradi sam“ projektu!

Ako trebate materijale ili pribor za „uradi sam“ projekte od drva početna točka može Vam biti Drvo trgovina Mikša! O našoj ponudi saznajte više na linku u nastavku.

SAZNAJTE VIŠE

 

Za sve dodatne informacije pošaljite nam upit putem web stranice, upit na mail info@dt-miksa.hr ili nas nazovite na broj telefona 047/612-587! A možete i posjetiti naš salon na adresi Ilovac 6, 47000 Karlovac!

Možete nas pratiti i na Facebooku i Instagramu, a možete nas pronaći i na portalu webgradnja.hr!

Odgovori