Vijesti

Masivne Drvene Ploče Stola od Jele/Smreke – Uradi sam ideje!

Ljepljene ploče od jele/smreke nisu samo estetski privlačne, već pružaju i izuzetnu svestranost u različitim aplikacijama, od namještaja do dekorativnih projekata. Sa svojom prirodnom teksturama i toplim tonovima, ove ploče su savršene za dodavanje rustikalnog šarma i topline vašem domu, uredu ili vrtu.
O samom proizvodu
Okrugle ljepljene ploče izrađene su od visokokvalitetnog drva jela/smreke, poznatog po svojoj čvrstoći i trajnosti. Debljina od 28mm osigurava dobru strukturalnu stabilnost, dok promjeri od 600mm i 800mm nude praktičnu veličinu za širok spektar upotreba. Drvo jele/smreke nije samo lijepo već i ekološki prihvatljivo, čineći ove ploče odličnim izborom za održive projekte.
Ideje za uradi sam projekte
  1. Stolovi za blagovanje i kafiće
Okrugli stolovi su idealni za blagovaonice i kafiće jer olakšavaju komunikaciju među sjedećima. Radijusi od 600 mm i 800 mm su prikladni za manje do srednje velike stolove koji mogu udobno smjestiti od dvije do četiri osobe.
  1. Stolovi za terase i vrtove
Iako je smreka/jela prvenstveno preporučljiva za unutarnju upotrebu zbog svoje manje otpornosti na vremenske uvjete u usporedbi s nekim tvrđim vrstama drva, ove ploče se mogu tretirati i završno obrađivati kako bi se povećala njihova izdržljivost na otvorenom. Idealno bi bilo nanijeti slojeve zaštite protiv UV zraka i vlage.
  1. Stolovi za radne sobe
Okrugli stolovi također mogu poslužiti kao atraktivni radni stolovi u manjim uredima ili kućnim radnim prostorima. Pružaju dovoljno prostora za računalo, knjige i ostale potrepštine, a ujedno olakšavaju sastanke u malim grupama.
  1. Konzolni stolovi i stolići
Manji radijusi su idealni za izradu okruglih konzolnih stolova ili stolića koji mogu služiti kao dekorativni elementi u hodnicima, dnevnim sobama ili spavaćim sobama.
  1. Kreativni zidni sat
Koristite manji promjer ploče kako biste napravili funkcionalni, ali dekorativni zidni sat. Ovo može biti sjajan projekt za početnike u radu s drvetom.
  1. Umjetničke instalacije
Obojite ili ugravirajte ploče sa apstraktnim uzorcima ili inspirativnim citatima te ih koristite kao umjetničke instalacije koje će uljepšati bilo koji prostor.
Da bi vaši projekti bili dugotrajni i izdržljivi, posebno ako planirate koristiti ploče vani, važno je primijeniti odgovarajuće završne obrade:
Zaštita drva: Da bi stol trajao duže, posebice ako se koristi vani, preporučuje se primjena zaštitnih premaza kao što su lakovi, voskovi ili ulja koja su posebno dizajnirana za vanjsku upotrebu.
Održavanje: Redovito održavanje i ponovno premazivanje površine pomoći će u zaštiti drva od habanja, vode i izlaganja suncu.
Uz malo kreativnosti i pažnje, okrugle ljepljene ploče od jela/smreke mogu se transformirati u predivne i funkcionalne komade namještaja ili dekoracije koje će obogatiti bilo koji prostor. Bilo da ste iskusni majstor ili entuzijast, ova ploča će Vam dati nezaboravno uradi sam iskustvo.
POGLEDAJTE PONUDU

 

Možete nas pratiti i na Facebooku i Instagramu !

Odgovori