Vijesti

Što su OSB ploče i koja im je namjena?

OBS ploče ( Oriented strand board ) su ploče kojima su definirani smjerovi polaganja i debljine strugotine iverja na način da je srednji sloj iverja postavljen poprečno, dok su vanjski završni slojevi postavljeni uzdužno. Na taj način postigla se odlična stabilnost ploče i visok stupanj čvrstoće. U ponudi imamo OSB ploče s ravnim rubom ili sa sistemom utor/pero.

Iako su vlagootporne, ne preporučaju se za vanjsku upotrebu. OSB ploča zamijenila je šperploču u mnogim segmentima; koristi se za oblaganje zidova, podova i krovova, a neke od njenih glavnih karakteristika su postojanost oblika i homogenost.

Struktura OSB ploče čini je atraktivnom i za uređenje interijera. Struktura i tekstura površine, prirodna boja i prikaz “sirovog” iverja daje joj poseban izgled, estetsku privlačnost i neograničenosti primjene u uređenju.

Industrijski i „nedovršen“ izgled OSB ploča savršeno se uklapa u najnovije trendove u suvremenom dizajnu interijera.

OSB ploče se u unutarnjem uređenju mogu iskoristiti npr. kao zidna obloga, za izradu namještaja, pregradnih zidova, kliznih vrata…

Idealan su materijal za uradi sam projekte u svakom domu! Mogu se bojati. Ne sadrže formaldehide. Cjenovno su i ekološki prihvatljivo rješenje.

Saznajte više na linku OSB ploče ili nas posjetite na adresi Ilovac 6, Karlovac!

Možete nas pratiti i na Facebooku i Instagramu, a možete nas pronaći i na portalu webgradnja.hr!

Odgovori