Vijesti

Boje i zaštitni premazi za drvo

Dodajte malo boje drvu istovremeno ga štiteći od vremenskih uvjeta. Premazi za drvo na otvorenom moraju pružiti zaštitu od UV zraka, vlage i drugih klimatskih utjecaja. U ponudi imamo razne tonove boja za drvo, zaštitne premaze i sredstva za impregnaciju drva.

Bondex matt boja tankoslojna je lazura za zaštitu drva. Štiti od gljivica, truleži i plijesni. Drvu pruža UV zaštitu i vodoodbojna je. Idealan je premaz za svaku drvenu površinu – vrata, prozori, lamperije, poluoblice, brodski pod, ograde… Pruža odličnu potrošnju – jedna litra lazure dovoljna je za 10 do 15m2 drvene površine!

Bondex satin boja debeloslojna je lazura za zaštitu drva. Transparentna, zaštitna lazura koja drvu daje svijež izgled sa dugotrajnim svilenkastim sjajem. Isto kao i matt lazura idealan je premaz za svaku drvenu površinu! Također pruža i odličnu potrošnju – jedna litra lazure dovoljna je za 10 do 15m2 drvene površine!

Bondex Decking ulje idealan je zaštitni premaz za sve vrste drvenih podova. Čuva prirodnu boju i sjaj drva. Štiti od gljivica, plijesni i nepovoljnih vremenskih uvjeta. Otporno je na pojavu mjehurića i pucanje. Odlična potrošnja: jedna litra ulja dovoljna je za 10 do 16m2 drvenog poda!

Adolit je impregnacija za zaštitu drveta. Koncentrirano sredstvo za zaštitu drva od insekata i gljivica, na osnovi borne kiseline i kvaternernih spojeva amonijaka. Razrjeđuje se s vodom u omjeru 1:9 – za 10 litara gotove impregnacije. U ponudi imamo bezbojnu ili zelenu varijantu.

I za kraj nekoliko korisnih savjeta! Za bojanje drva izaberite sunčan dan, bez kiše ili magle odnosno visoke vlage u zraku. Visoka koncentracija vlage može imati negativan utjecaj na sušenje premaza. Samu impregnaciju ne smatrajte sveobuhvatnu zaštitu drva. Nakon nanošenja impregnacije drvo je uvijek potrebno obojati zaštitnom lazurom koja će ga dodatno zaštititi od vremenskih uvjeta i samog trošenja koje nastaje protokom vremena.

Sve navedene proizvode i ostatak našeg asortimana možete pogledati na web stranici ili u našem maloprodajnom salonu na adresi Ilovac 6, Karlovac.

Možete nas pratiti i na Facebooku i Instagramu, a možete nas pronaći i na portalu webgradnja.hr!

Odgovori