Vijesti

Kako izabrati pravu vrstu drva za Vaš projekt? (II. dio)

Eksterijeri

Kada radite na vanjskom projektu morate odabrati drvo koje ima otpornost na vremenske utjecaje i djelovanje sunca. Konstrukcijsku građu koja se koristi u eskterijerima dobro je zaštiti i dodatnim sredstvima koja produžuju trajnost drva i zaštitnim sredstvima protiv insekata. Posebno bi se trebalo tretirati i mjesta gdje drvo ostaje mokro, poput stupova koji imaju dodir s tlom ili se protežu pod zemljom. Završni elementi poput vanjske obloge ili nekih elemenata koji služe npr. kao maska trebali bi se s vremenom ponovno premazati i bojiti kako bi se osigurao trajan izgled. Intervali ponovnog bojenja ovise o drvu i samoj vrsti premaza.

Interijeri

Budući da su projekti u interijerima zaštićeni od ekstremnih temperatura, vlage i insekata, odabir najboljeg drva za vaš projekt uvelike će se temeljiti na izgledu. Npr. ariš je pogodan za izradu zidnih obloga, podnih obloga, raznih ukrasnih elementa, namještaja ili greda visual kvalitete. Bor je za podne obloge i razne ljepljene ploče, ploče stola itd. Hrast se rado koristi za podove i parkete, ukrasne letvice, namještaj, stolove, gazišta. Jela/smreka je dobar izbor za zidne i podne obloge, stolariju, grede… Bukva najviše služi za gazišta, ploče stola itd.

Izvori građe

Sad kad znate odabrati pravo drvo za bilo koji projekt, sljedeći korak je kupovina navedenog drva. Bilo koji drvni centar izvrstan je prvi korak.

Drvo trgovina Mikša raspolaže građom za sve navedene vrste poslova, od vanjskih konstrukcijskih greda do parketa koji će unijeti novu toplinu Vašem prostoru. U ponudi imamo i Einhell alate i strojeve – alate vrhunske kvalitete za prave hobi majstore. Za završne radove u ponudi imamo razne okove, boje i zaštitne premaze za obradu, postavljanje i zaštitu proizvoda od drva.

Za sve dodatne informacije pošaljite nam upit putem web stranice, upit na mail info@dt-miksa.hr ili nas nazovite na broj telefona 047/612-587! A možete i posjetiti naš salon na adresi Ilovac 6, 47000 Karlovac!

Možete nas pratiti i na Facebooku i Instagramu, a možete nas pronaći i na portalu webgradnja.hr!

Odgovori