Vijesti

Protuklizna šperploča – bosanka/blažujka

Protuklizne šperploče su vrsta šperploča koje su obrađene na gornjoj strani kako bi se osigurao veći stupanj otpornosti na klizanje. Ove šperploče su izuzetno korisne u situacijama kada je važno osigurati sigurnost na područjima koja su sklona klizanju, kao što su terase, stubišta, parkirališta, dvorišta i sl.

Protuklizne šperploče se obično proizvode od kvalitetnih i čvrstih vrsta drveta, a obrađene su posebnim postupkom koji uključuje nanošenje sloja protuklizne površine. Ovaj sloj se može sastojati od raznih materijala, ovisno o proizvođaču i namjeni šperploče.

Blažujka ili bosanka je jedan od popularnih naziva za ovu vrstu šperploča, a to ime potječe od upotrebe šperploče u građevinarstvu u Bosni i Hercegovini, gdje je ona vrlo često korištena kao podloga za izgradnju terasa, dvorišta, parkirališta i slično. Ovaj naziv često se koristi i u drugim dijelovima regije.

Uz to što su sigurne i praktične, protuklizne šperploče mogu imati i estetsku vrijednost, jer se mogu kupiti u različitim bojama i oblicima, ovisno o željama i potrebama korisnika.

Kada se koriste na pravilan način i održavaju redovito, protuklizne šperploče mogu biti dugotrajne i izdržljive, te predstavljaju pouzdan izbor za osiguravanje sigurnosti i praktičnosti u svim vrstama prostora.

Koriste se u izradi namještaja i uređenju interijera, izradi raznih konstrukcija, kao obložne ploče i podnice za gospodarska i teretna vozila, te kamione.

Našu ponudu blažujki možete pogledati na linku.

 

Možete nas pratiti i na Facebooku i Instagramu, a možete nas pronaći i na portalu webgradnja.hr!

 

Odgovori